Oppmøte for markeringer: Ut på gata 8. mars!

Av redaksjonen.

Bli med i markeringer og demonstrasjoner på 8. mars, arbeiderkvinnenes internasjonale kampdag!

8. mars er den viktigste dagen for å gi en impuls til arbeiderkvinnenes kamp og organisering. Det er en internasjonalistisk dag, hvor vi forener kvinnene i arbeiderklassen og de undertrykte nasjonene i hele verden, til felles kamp og feiring.

For Kampkomiteen vil 8. mars må preges av kampen mot imperialistisk krig og de økte prisene, som særlig rammer fattige og arbeidende kvinner, kamp mot økende vold mot kvinner, inklusive kjøp og salg av kvinnekroppen, og kamp for en revolusjonær kvinnebevegelse basert på en klasselinje.

Oppmøte:

Kampkomiteen vil samle våre aktivister, venner og alle organisasjoner og enkeltpersoner som vil samarbeide med oss denne 8. mars, til våre oppmøter og markeringer:

Oslo: 1700 på Grønland torg.
Bergen: 1900 ved den blå steinen.
Trondheim 1630 øverst i nordre gate.
Kristiansand: 1630 på torvet.

NB! Oppmøtet i Bergen er etter 8. mars-toget.

Vi vil alle steder delta i 8. mars-togene som organiseres av 8. mars-komitene i de forskjellige byene, og vi oppfordrer til å delta i tog og markeringer også i andre byer. 

Vi oppfordrer alle sympatisører og venner til å spre vårt grunnlag for årets markering i alle slags markeringer landet rundt.

Vårt grunnlag:

Grunnlaget for Kampkomiteens markering av 8. mars 2023, er hovedsakelig årets felles opprop fra revolusjonære organisasjoner i norden:

Sammen med våre kamerater i andre nordiske land, slår vi fast at vi vil forene vår innsats for å kjempe og gjøre motstand mot undertrykking og utbytting av arbeiderklassens kvinner, og skape en revolusjonær kvinnebevegelse.

Vi vil kjempe mot at kapitalistene lar folket, særlig arbeiderklassen, betale dyrt for kapitalistenes egen krise. Vi vil kjempe mot den russiske imperialismens angrepskrig mot Ukraina. Vi vil kjempe mot at særlig arbeiderklassens kvinner rammes hardt av både krise og krig. 

Vi vil kjempe mot at seksuelle overgrep, vold mot kvinner og mot salg av kvinnekroppen i form av prostitusjon og øvrig «sex-industri». Vi vil kjempe mot både liberal identitetspolitikk og konservativ sjåvinisme, mot individualisme og egoisme, og mot splittelse av arbeiderklassen.

Vi vil kjempe for internasjonal solidaritet med alle undertrykte nasjoner og folk i den tredje verden, og særlig fattige bonde- og arbeiderkvinner som bærer de tyngste byrdene. Vi vil kjempe for en revolusjonær kvinnebevegelse på grunnlag av en klasselinje, under ledelse av arbeiderklassen. Vi vil kjempe for å knuse imperialismen, og skape en ny verden, der arbeiderklassen i allianse med alle undertrykte, tar makta og former verden på nytt i sitt eget bilde.

Vi stadfester det vi skriver i oppropet sammen med våre nordiske kamerater: «Vi kaller alle arbeiderklassekvinner og revolusjonære kvinner til å forene seg med mål om å føre kvinners kamp og organisering fremover, med perspektiv om å generere en revolusjonær kvinnebevegelse».

Våre paroler:

De parolene vi særlig løfter fram denne 8. mars er:

Ned med den imperialistiske krigen og de økte prisene!

Bølge for bølge, slag for slag, mot imperialisme og patriarkat!

Fremad for en revolusjonær kvinnebevegelse!

For en klasselinje i kvinnebevegelsen!

Slagord:

Vi anbefaler de følgende slagordene til bruk i markeringene:

Bølge for bølge, slag for slag
mot imperialisme 
og patriarkat

Slå tilbake, knus patriarkatet

Ingen fred uten frihet, 
ingen frihet uten kamp,
knus imperialismen

Styrk den 
internasjonale solidaritet

Russland, NATO, USA,
henda vekk fra Ukraina

Kamp mot krise og represjon,
frigjøring krever revolusjon

Ikke la dem splitte oss,
slutt dere sammen for å slåss!

Nei til dugnad for de rike,
la dem betale sin egen krise

Kamp mot kapital og patriarkat, 
fram for en ny arbeiderstat!

Tørk tårene, knytt nevene,
kjemp og gjør motstand

Motstand 
mot stat og kapital,
kampen for befrielse 
er internasjonal

Rapporter fra tidligere år:

For å se hvordan vi tidligere har markert 8. mars i 2022, 2021 og 2020, kan man se på disse rapportene:

Tidligere uttalelser:

Her er uttalelsene som dannet vårt grunnlag for markeringene i 2022, 2021 og 2020:

Doner til Kampkomiteen