Demonstrasjon mot konverteringsterapi

Lørdag deltok aktivister fra Kampkomiteen på markering mot konverteringsterapi, også omtalt som homoterapi, i Tordenskjoldsparken i Trondheim. Det ble holdt appeller fra Rødt, Grønn Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Unge Venstre, Unge Høyre og PRESS.

Et tema som gikk igjen var at å akseptere slik «terapi» er å godta et syn på skeive som syke, samt kritikk av regjeringa, som setter fram religionsfrihet som en unnskyldning for ikke å forby slike overgrep, særlig mot unge. Flere appellanter viste også til dokumentaren «Homoterapi» og det ble også vist til Stonewall og til at Pride handler om mer enn fest, glitter i sjegget og reinbueflagg malt i ansiktet.

Det sterkeste inntrykk gjorde imidlertid en prest som kom bort til markeringa og ba om å få si noe. Han støttet demonstrasjonen fullt ut og sa at han vier folk som elsker hverandre når han fikk spørsmål om vigsling av homofile, og la til at han har vært med å begrave 7 som aldri turte stå fram.

Doner til Kampkomiteen