Bergen: Kraftfull demonstrasjon mot israelsk møte

Skrevet av aktivister i Bergen.

Kampkomiteen deltok på en demonstrasjon i Bergen 7. februar. Demonstrasjonen var mot et møte der to representanter for den israelske staten var til stede. En fra IDF og en fra det israelske utenriksdepartementet. Under hovedparolen “Stopp folkemord-møtet!” demonstrerte ca 100 folk i snøværet.

Demonstrasjonen begynte på Torgallmenningen der det ble holdt flere appeller mot møtet og for Palestina. Da toget begynte å gå ble Palestinas nasjonalsang spilt på trompet. Demonstrantene gikk i tog gjennom Torggaten og deretter Håkonsgaten før demonstrantene stoppet utenfor Scandic Bergen City der møtet ble avholdt. Her samlet demonstrantene seg og ropte slagord. Det ble i tillegg holdt korte appeller på stedet. På tross av at det var mye snø var stemningen under demonstrasjonen preget av en energisk holdning. Slagordene var kraftfulle i både form og innhold.  Både møtet og politiet som beskyttet møtet ble kraftig fordømt av demonstrantene.

Her er et utdrag fra en appell holdt av en aktivist:

“Vi fordømmer politiets påstand om at de skal hindre kollisjoner mellom «forskjellige lovlige virksomheter» når de driver slikt arbeid som de gjør i dag. På den ene siden står en solidaritetsbevegelse som forsvarer det Palestinske folk mot et folkemord. På den andre siden driver den israelske staten et arbeid i Norge for å fremme dette folkemordet. Det kan ikke likestilles!

Statsministeren kaller Norge for «Israels venn». Norske våpenselskap selger våpen til Israel. Rederiene her i Bergen driver handel med Israel. Norske offiserer deltar i en krig mot Jemen for å forsvare den handelen! Det er denne imperialistiske norske staten som politiet er en del av. De som arrangerer dette møtet har blod på hendene! De som forsvarer dette møtet har blod på hendene! Vi må derfor forstå at de vi demonstrerer mot i dag ikke er våre lovlige meningsmotstandere. Vi demonstrerer mot kriminelle som er medansvarlige for dette folkemordet!”

Doner til Kampkomiteen