Kristiansand: Demonstrasjon mot vold mot kvinner

Skrevet av aktivister i Kristiansand. 

18. januar deltok Kampkomiteen i en demonstrasjon utenfor politihuset i Kristiansand. 18 organisasjoner var tilslutta og rundt 70 mennesker protestere sammen mot vold mot kvinner og med krav om omvendt voldsalarm og at politiet tar vold mot kvinner på alvor. Bakgrunnen for markeringa var at det denne måneden har blitt drept to kvinner, av menn som tidligere var dømt for brudd på besøksforbud og trusler mot tidligere partnere.

Rahavy Varatharajan (30) ble drept av en mann hun tidligere hadde datet. Han var ilagt besøksforbud som han i august hadde brutt minst syv ganger på fire måneder og familien har uttrykt skuffelse over politiets oppfølging fra den første anmeldelsen i april. Rahavy ba flere ganger om voldsalarm og omvendt voldsalarm uten at hun fikk dette.

Tina Milena Solberg (33) ble drept av faren til barna hennes. Hun fikk voldsalarm i juni etter at hun anmeldte ham for fjerde gang. To av anmeldelsene av vold ble henlagt.

Under markeringa ble det også tent 14 lys for kvinnene i Agder som har blitt drept av en partner eller tidligere partner siden år 2000. 

I forkant av demonstrasjonen lagde organisasjonene plakater på Kvinnehelsehuset. 

Doner til Kampkomiteen