Trondheim: Kraftfull solidaritetskonsert for Gaza

Skrevet av aktivister i Trondheim.

Søndag 12. november ble det holdt en solidaritetskonsert for ofrene for Israels brutale terrorbombing av Gaza. Arrangementet ble holdt på Trondheim Torg der både lokale og internasjonale artister bidro, blant annet visesangeren David Rovics fra USA, som er kjent for sterk støtte til det palestinske folket og den palestinske motstandskampen.  

Det var ellers et svært variert program, alt fra country og rock til hip-hop, samt latinamerikansk musikk.  Det hele ble avsluttet med Svartlamoen Damekor sin fremføring av den kjente italienske partisansangen Bella Ciao.

Underveis ble det også holdt flere appeller. Det var spesielt sterkt å høre hva den unge palestinske aktivisten Rawan Jouhar hadde på hjertet. Man kan lese det hun sa i et debattinnlegg hun nylig skrev for lokalavisa Adresseavisa: https://www.adressa.no/midtnorskdebatt/i/wAB9J4/verden-ser-oss-ikke-som-mennesker 

Man kunne se fra det store oppmøtet at palestinernes rettferdige sak engasjerer og at folk i Trondheim er mer enn villige til å vise sin solidaritet. 

Doner til Kampkomiteen