Bergen: Solidaritetsmarkering for Palestina

Skrevet av aktivister i Bergen

Lørdag 21. oktober deltok aktivister fra Kampkomiteen på ennå en vellykket solidaritetsmarkering for Palestina arrangert av Palestinakomiteen.

Kampkomiteen stilte opp med et banner der det stod ”Støtt den palestinske motstandskampen” og delte ut løpesedler om Palestina. Disse ble godt tatt imot av folk som deltok på markeringen. Det var også flere banner mot bombingen og blokaden av Gaza, samt palestinske flagg og håndplakater.

Markeringen ble holdt ved Den Blå Stein og det ble holdt appeller fra forskjellige organisasjoner og enkeltpersoner. I en kraftig appell holdt av en palestiner ble det understreket at selv om USA, Tyskland og Israel ikke vil gi palestinerne fred, kommer palestinerne til å fortsette å kjempe frem til Palestina har seiret. Slagord som ”Boikott Israel – Fri Palestina”, ”From the river to sea – Palestine will be free” og ”Seier til Gaza – Seier til Palestina” ble ropt under markeringen. Andre appellanter snakket om hvordan Israel må stoppe den blodige bombingen og blokaden av Gaza.

Doner til Kampkomiteen