Oslo: Protest mot sionistisk markering foran Stortinget

Skrevet av aktivister i Oslo.

Søndag 15. oktober arrangerte den sionistiske organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) en demonstrasjon til støtte for Israels krigsforbrytelser mot det palestinske folket. Heller ikke denne gangen fikk sionistene gjennomføre sitt skammelige arrangement uten kraftig motstand. 

Motdemonstranter var allerede på plass foran Stortinget en time før MIFF-demonstrasjonen offisielt skulle begynne. Demonstrantene vaiet med palestinske flagg, ropte slagord og spilte musikk. Demonstrantene nektet å flytte seg da politiet forsøkte å rydde plassen slik at sionistene kunne starte sitt arrangement. Politiet satte inn store styrker for å presse demonstrantene vekk fra Eidsvolls plass. Motdemonstrantene gjorde rettferdig motstand og nektet å akseptere at MIFF-arrangementet fikk bli gjennomført uhindret. 

Politiet angrep motdemonstrasjonen ved flere tilfeller og gjennomførte en rekke uprovoserte pågripelser. Ved flere anledninger trengte de voldsomt inn i motdemonstrasjonen, la en rekke demonstranter brutalt ned i bakken, for å senere kjøre dem til arresten. Politiet uttalte selv til media at minst tre motdemonstranter ble pågrepet, samt at en rekke personer ble bortvist fra stedet. Politiets represjon ble møtt med solidaritet blant Palestinas venner på stedet. 

Doner til Kampkomiteen