600 demonstranter foran den chilenske ambassaden i Oslo

Mandag denne uka demonstrerte over 600 personer i Oslo til støtte for det folkelige opprøret i Santiago og Chile. Demonstrasjonen startet foran Stortinget og gikk seinere videre til den chilenske ambassaden. Slagord på spansk mot President Piñera og slagord som «El pueblo unido, jamás será vencido!» runget gjennom Oslos høstmørke gater. 

Det chilenske folket gjør i disse dager motstand mot et politisk system som stadig angriper folkets rettigheter, som øker levekostnadene og senker lønningene til det chilenske folket. Staten har nå for første gang siden Pinochets fascistiske regime i 1973 erklært unntakstilstand. Det er satt ned et portforbud mot folket i et forsøk på å stoppe protestene, men den chilenske staten har ikke lykkes med dette.

Når demonstrasjonen var vel fremme ved ambassaden forsøkte politiet å få demonstrantene vekk fra ambassadens inngang, noe som ikke ble akseptert av demonstrantene. Det så ikke ut som politiet var forberedt på at det skulle komme 600 demonstranter og heller ikke var de særlig forberedt på at de skulle kreve sin rett til å få demonstrere. Etter noen hjelpeløse forsøk på å få vekk demonstrasjonen fra ambassadens inngang ga politiet opp og valgte heller å kalle inn store forsterkninger for å beskytte ambassaden. 

Til manges avsky kom ambassadøren ut for å snakke til forsamlingen og ble blant annet intervjuet av media. Store deler av demonstrasjonen overdøvet ambassadørens tomme ord med slagord og sang. Mange avbrøt og konfronterte også ambassadøren direkte ved å rope «morder!» og «fascist!».

Med høy kampvilje, trommer, kjeler, slagord og sang, trosset demonstrantene kaldt vær og politiets råtne forsøk på å sabotere demonstrasjonen. Demonstrasjonen var en stor suksess, med stor kampvillighet og sterk internasjonalistisk ånd!

Doner til Kampkomiteen