Bergen: Kraftfull demonstrasjon for Palestina

Skrevet av aktivister i Bergen.

Rundt 400 personer gikk mandag kveld i fakkeltog for Palestina, og aktivister fra Kampkomiteen deltok aktivt i demonstrasjonen.

Mange forskjellige mennesker, barnefamilier, unge og gamle deltok, både palestinere og norske. Markeringen startet på biblioteksplassen klokka 20 etter at Palestinakomiteen hadde arrangert forfattersamtale med Odd Karsten Tveit, om hans bok “Palestina, Israels ran, vårt svik” for fullsatt sal.

Toget strakte seg langs Lille Lungegårdsvann før det endte opp på Torgallmenningen, der slagordene tiltok. Slagord som “Boikott Israel, fritt Palestina!” “From the river, to the sea, Palestine will be free” (Fra Jordanelven til middelhavet, Palestina skal bli fritt”), “Ingen fred uten frihet, ingen frihet uten kamp, fritt Palestina!” i tillegg til flere slagord på arabisk runget kraftfullt over Torgallmenningen. 

Stemningen var elektrisk og det ble ropt slagord sammenhengende i over en time.

Doner til Kampkomiteen