Støtt den palestinske motstanden! Fritt Palestina!

All lidelse i Palestina – inkludert alle områder som er kolonisert og okkupert av Israel – skyldes sioniststaten Israel og USA-imperialismen. Det kan aldri bli fred på okkupert jord, og i mer enn 70 år har det palestinske folket blitt utsatt for folkemord. Det er rett og rettferdig å gjøre væpnet motstand mot Israel.

FN-statistikk sier noe om hvem som er overgriperen i forholdet mellom den sionistiske staten og Palestina. Ifølge denne er over 6.000 palestinere drept siden 2008, mot knapt 300 israelere (https://www.ochaopt.org). Mer enn 1400 palestinere er drept på Gazastripen – de fleste av Israels terrorbombing mot Gaza.

Gaza er verdens største konsentrasjonsleir. 2,3 millioner mennesker bor på Gaza, på et område som er mindre enn Oslo kommune. Siden 2007 har Israel og Egypt håndhevet en blokade av Gaza, som har hindret innføring av mat, klær og medisiner til folket der. Nesten halvparten av innbyggerne er under 15 år. En veldig stor del av de som rammes av blokaden – og all bombingen – er altså barn. Flertallet på Gaza har levd hele livet med blokade og bombing fra sionistene. Mer enn 1,5 millioner palestinere lever som FN-anerkjente flyktninger i Libanon, Jordan, Syria, Gaza og på Vestbredden (https://www.unrwa.org).

Hvorfor får ukrainere våpen og støtte fra USA og EU-land når de slåss mot russisk okkupasjon, mens okkupanten Israel får samme type støtte til sin krig mot det palestinske folket? Siden tragedien, Nakba, i 1948, da staten Israel ble opprettet på palestinsk jord, har USA-imperialismen gitt Israel 158 milliarder dollar – mer enn tusen milliarder norske kroner (https://sgp.fas.org). USA har gitt sionistene sine mest moderne våpen – til og med atomvåpen. Uten USA ville det ikke eksistert noen sioniststat. Imperialistene er hyklere i alt de gjør og sier. De virkelige terroristene, folkemorderne, er USA og deres løpehund Israel.

Våre palestinske brødre og søstre trenger oss i dag! De trenger vår varmeste støtte og solidaritet. Israel vil hevne seg på hele det palestinske folket, fordi palestinerne nekter å leve som fanger og flyktninger i sitt eget land, fordi de kjemper mot okkupasjonen. Israel har i 70 år arbeidet med å utrydde det palestinske folket, men Palestina vil aldri bøye seg! Palestina vil fortsette å kjempe helt til hele Palestina er fritt! 

Israel forvandler konsentrasjonsleiren Gaza til en dødsleir. Vi vil ikke akseptere dette, vi vil ikke sitte stille. Det palestinske folket har reist seg igjen, og vi vil reise oss sammen med dem. Bli med i kampen mot sionismen og imperialismen! Bli med i arbeidet for solidaritet med det palestinske folket og støtte til den palestinske motstandskampen!

Ingen fred uten frihet – ingen frihet uten kamp!
Fra havet til elva – fritt Palestina!

Kampkomiteen

Vil du bidra, bli medlem eller bli aktiv? Ta kontakt på [email protected]

Doner til Kampkomiteen