Oppdatert: Ut på gata 1. mai!

Oppdatert 02.05.2023

Av redaksjonen.

Aktivister fra Kampkomiteen har satt opp plakater og delt ut flygeblader for 1. mai. Kampkomiteen deltar i 1. mai-toget i Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand. Vi oppfordrer alle til å markere dagen og delta på arrangementer, og ta gjerne kontakt med oss om du vil bli med eller bidra på annet vis.

Trondheim

Plakater for 1. mai-markering og solidaritet med de kjempende mot terroren i Mexico og fattigbøndene i Brasil. Aksjonen fant sted i Midtbyen, Lademoen og Buran torsdag 20. april.

Oppmøte 1. mai: 12.00 i toppen av Nordre gate.

Kristiansand

Aktivister har satt opp plakater for 1. mai i Kristiansand sentrum, og i sentrum og proletære nabolag i Vennesla kommune utenfor Kristiansand. På den ene plakaten står det “Ut på gata 1. mai – Arbeidere og undertrykte i alle land, foren dere! – Ned med Russlands angrepskrig mot Ukraina! Kamp mot dyrtid! Streik for høyere lønn! Ned med USA-imperialismen” og på den andre står det “Stopp terroren mot folket i Mexico! Stopp terroren mot fattigbøndene i Brasil! – Leve Corriente del Pueblo Sol Rojo! Leve Liga dos Camponeses Pobres!”

Oppmøte 1. mai: 11.30 ved Arbeideren.

Bergen

I Bergen har det blitt hengt opp plakater for markering på 1. mai i sentrum, rundt universitetet, Møhlenpris, Løvstakksiden, Danmarksplass, Sletten, Landås, Loddefjord og på Sotra Terminal i Øygarden kommune utenfor Bergen.

Oppmøte 1. mai: 13.00 på Biblioteksplassen.

Universitetsområdet
Bergen Sentrum
Løvstakksiden 
Loddefjord
Sotra Terminal

Oslo

28. april delte aktivister fra Kampkomiteen ut flygeblader som mobiliserte til 1. mai, på UiO på Blindern. Flygebladene vekte interesse hos mange da de så at de var for 1. mai.

Oppmøte 1. mai: 10.30 på Grønland torg.

Trondheim

Ytterligere to plakataksjoner ble utført i Trondheim, en med fokus på sentrum, og en med fokus på NTNU campus Dragvoll, samt Studentbyene Voll og Moholt.

Oslo

Furuset
Grønland
Grorud
Stovner
Vestli
T-banen

Les også:

Doner til Kampkomiteen