Oslo: Solidaritetsmarkering for irske Anti Imperialist Action

Skrevet av aktivister i Oslo.

Kampkomiteen organiserte en solidaritetsmarkering for kameratene i Anti Imperialist Action i Irland (AIA), som veldig nylig ble utsatt for vilkårlig og politisk motivert represjon av den irske staten i forbund med imperialismens interesser.

Les mer:

Dette hendte i sammenheng med Joe Bidens besøk til Irland. Myndighetene hadde allerede intensivert sin trakassering av republikanere i ukene før besøket, antakelig i et forsøk på å sikre seg ro under Bidens besøk. Væpna politi gjennomførte razziaer mot flere påståtte aktivister i AIA, og de tok beslag i datamaskiner, telefoner og politisk litteratur fra hjemmene deres. De siste aktivistene ble så løslatt uten tiltale akkurat idet Bidens besøk var over. Dette er et utvetydig bevis på motivasjonen som lå bak dette vilkårlige angrepet på deres grunnleggende demokratiske rettigheter. 

Markeringen fant sted på rådhusplassen i nærheten av den irske ambassaden. Det ble spilt republikansk musikk og holdt appell. Kraftige slagord ble ropt som «Styrk den internasjonale solidaritet!» og «Kamp mot stat og kapital – befrielsen er internasjonal!». Flere iranske organisasjoner møtte opp for å støtte våre irske kamerater. Aktivister fikk pratet med flere forbipasserende som støttet den irske nasjonale frigjøringskampen.

Doner til Kampkomiteen