Fra Nakba-markering 15.mai

Nakba, som betyr katastrofen på arabisk, markeres til minne om den etniske rensingen der Israel fordreiv over ¾ millioner palestinere og ødela landsbyenes deres. Aktivister fra Kampkomiteen har deltatt på markeringer i flere byer.

Kampkomiteen i Trondheim stilte opp i vårsola på toppen av Nordre gate med parolen «Fritt Palestina» og to palestinske flagg for å markere Nakba-dagen. Aktivistene delte ut mange løpesedler og fikk svært mange positive tilbakemeldinger. Ingen var negative og noen ble emosjonelle da de snakket om sin støtte til det palestinske folket. «Stå på» var en gjenganger. En meget vellykket stand som viser at det palestinske folket har stor støtte blant folket.

I Bergen delte aktivistene ut løpesedler i området rundt torgallmenningen, for å spre bevissthet rundt Nakba og for å mobilisere til en markering på kvelden. Aktivistene hadde med seg et palestinsk flagg og det ble delt ut ca. 200 løpesedler. Stemningen var god, og de fleste som tok imot løpeseddel gav tommel opp. og noen ville gjerne høre mer om hva Nakba var. Det var også ett tilfelle av at noen rev løpeseddelen i biter og ropte at alt var løgn, men dette var helt klart ikke normen. Etter at aktivistene gikk tom for løpesedler, hjalp de til med å rigge til markeringen ved den blå steinen, som var arrangert av det palestinske miljøet med flere andre parti og organisasjoner tilsluttet.

I Kristiansand deltok Kampkomiteens aktivister på et arrangement i regi av Palestinakomiteen og Palestinsk forening. Også i Oslo deltok aktivistene i Palestinakomiteens demonstrasjon. Aktivistene hadde med seg flagg, og delte ut løpesedler og klistremerker til støtte for Palestina.


Doner til Kampkomiteen