Ikke en millimeter til fascister!

Vi legger her ut appellen som en aktivist holdt på markering mot fascisme og Steve Bannon på Nordiske mediedager 8. mai. Kampkomiteen er fornøyd med markeringen og hilser alle antifascister.

Gratulerer med frigjøringsdagen!

Vi står her i dag for å markere at vi står sammen mot menneskefiendtlighet og mot fascisme. Jeg vil begynne med å berømme arrangørene for å ha brakt sammen denne samlingen av mennesker og organisasjoner, det er inspirerende og viktig at vi kan stå skulder ved skulder i dag.

Men det som har brakt oss sammen i dag, er at Nordiske Mediedager har invitert Steve Bannon, med grunnlegger av Breitbart news, en såkalt «alternativmediaside» som Bannon selv har beskrevet som plattformen som løftet «Alt-Right» og som andre har beskrevet som ei avis for den ytterste høyresiden.

Dette er mannen som advarte Donald Trump mot å være for hard mot fascistene, etter hendelsene rundt «Unite the Right» marsjen i Charlottesville, USA. Dette var stedet der antifascisten Heather Heyer ble kjørt ihjel etter at en fascist kjørte en bil inn i en folkemengde med gassen i bånn.

Nordiske Mediedager har invitert Bannon, de har sagt at de ikke betaler ham annet enn reise og opphold og at han skal intervjues og ikke forelese. Javel, og så?

Seinere denne uken skal han holde forelesninger for gjengen i Document.no, og etter dette skal han besøke meningsfellene sine i Alternativ for Tyskland (AfD).

Hadde Document.no fått arrangere møte med Bannon om ikke Nordiske Mediedager hadde tatt på spanderbuksene og spantet turen over Atlantern? Nei, det hadde de ikke. Document-redaktør Hans Rustad sa til dagsavisen at de har invitert ham fordi han befant seg i Norge.(https://www.dagsavisen.no/kultur/steve-bannon-kommer-til-oslo-1.1475052)

Som antirasist og antifascist har jeg blitt fortalt at «Vi må få holdningene fram i lyset for å bekjempe dem»

Men det er ikke slik at mer rasisme fører til mindre rasisme. Hva slags logikk er det?

Mer rasisme, fører til mer rasisme. Jo mer rasister får slippe til, jo mer stuereint blir det å være rasist og jo lettere blir det å rekruttere flere rasister.

Dette er veldig enkelt, jo mer taletid, intervjuer og plattformer en får, jo større innflytelse og anerkjennelse får en.

Vis meg dine venner, og jeg skal si deg hvem du er.

En del av disse ytringene som partier i Bannons «The Movement» står for, er ikke bare ytringer. Ta hipsternaziene i generasjon identitær feks, de samlet inn penger til og organiserte og satte en båt på middelhavet, med frivillige som skulle hindre flyktninger å ta seg over.

(https://www.aftenposten.no/verden/i/AAQrx/Dette-skipet-reiser-til-Libya-kysten-med-ungdom-som-skal-stoppe-migranter-pa-vei-til-Europa)

Andre, er svært tydelige på hva de syns om vestens fiender, muslimer, innvandrere, homofile og sosialister.

De som er ivrigst i å fortelle oss at vi må «ta debatten» har som regel veldig lite å tape på den debatten. Det er ikke de som må kikke seg over skulderen, oppleve sjikane på gata eller må leve i utrygghet.

Det hjelper ikke å si «Jeg kan være uenig med det du sier, men kjempe til døden for din rett til å si det». Unnskyld meg, liberalere, det dere mente å si er « Jeg kan være ganske uenig i etnisk rensing, men jeg er villig til å kjempe for din rett til å organisere og agitere for det!»

Det holder ikke!

For det er faktisk slik, ikke bare får fascister mulighet til å organisere flere når de får nå ut til flere. De får også muligheten til å sette politikken sin til verks.

Vi som er antifascister og antirasister får høre at vi er bedre enn fascistene, og at vi derfor må opptre ordentlig og dannet ovenfor fascister. At vi skaper sympati for fascistene om vi ikke oppfører oss fint.

Men vi vinner ikke kampen mot fascisme med gode manerer!

Vi vinner heller ikke mot fascistene med gode argumenter.

For fascismen er ikke bygget på logikk eller på rasjonelle argumenter. Den er bygget på følelser.

Man kan få grundig forklart flere ganger at det ikke finnes noen muslimsk konspirasjon som prøver å overta vesten i hemmelighet, eller troverdige beviser for noe slikt. At det ikke er farlig om antall muslimer i Norge stiger fra ca 1 til 3%. At det ikke fins noen kulturmarxistisk konspirasjon for å ødelegge kjernefamilien. Men det hjelper ikke, når man FØLER at norsk kultur er truet. Når man føler at de verdiene og den verden man kjenner er under angrep, så forsvarer man seg. Dette er fascismens logikk.

Til slutt, så vil jeg si at vi aldri må glemme at antifascisme fungerer. I dag er det 8. mai, det er et eksempel. Jeg skal i tillegg ta et nærmere, og for oss, mer relevant eksempel. Alt-right i USA forsøkte å ta steget fra internett til gata. Men dette gikk ikke så bra. Alt-right-guru Richard Spencer, sa at det ikke var noe gøy å arrangere torgmøter eller å tale på universiteter lenger, for overalt hvor han stiller opp, så blir han møtt av en overveldende vegg av motstand og motstandere.

Dette er fordi, antifascisme fungerer, no-platforming fungerer og folkelig engasjement fungerer.

Virkeligheten har vist oss det! Flere ganger! Kan de som hevder at fascismen kan debatteres vekk vise til det samme?

Kampen mot fascisme er en vi må ta sammen.

Alle kan ikke ta de samme rollene i kampen mot fascistisk organisering. Men alle kan gjøre litt! Om du er ung, gammel, eller et sted i mellom, så kan du være med og du kan gjøre en forskjell.

Kampen føres på arbeidsplassene, på skolene og rundt middagsbordet. Den føres i kronikkene, i kommentarfeltene, i musikk, i poesi, i scenekunst.

Men viktigst av alt, den føres organisert og den føres på gata. Ikke en millimeter med plass til fascister!

Doner til Kampkomiteen