Om den sionistiske provokasjonen som ble stanset på 8. mars i Oslo

En pro-israelsk gruppe provokatører trengte seg inn i 8. mars-markeringen til 8. mars-komiteen i Oslo. Aktivister og masser som deltok i markeringen, reagerte raskt, og hindret disse fra å delta i toget.

Hendelsen var en seier for solidariteten med det palestinske folket, som her og nå utsettes for et brutalt folkemord av staten Israel. Over 31.000 palestinere, blant disse svært mange barn og hele familier, er hittil myrdet av sionistene. Hver dag sulter nå barn i hjel i Gaza, som følge av den israelske krigføringen og Israels blokade mot Gaza.

Den sionistiske provokasjonen på 8. mars rettet seg opplagt mot den sterke solidariteten med Palestina, som også var en del av parole-grunnlaget til årets 8. mars-tog. Provokasjonen retter seg også mot de av FNs medlemsland som kritiserer Israels folkemord generelt, men vi antar at dette også er et forsøk på å påvirke norske myndigheter. Norge er blitt kalt det mest Israel-fiendtlige landet i vesten og Europa av israelske medier og politikere, fordi norske myndigheter forsøker å spille et dobbeltspill, hvor de både anerkjenner «Israels rett til selvforsvar» og kritiserer Israel for «å gå for langt». 

Sionistene har videre en taktikk for å sette likhetstegn mellom jødedom og sionisme, mellom verdens jøder og staten Israel. Dette er ekstremt farlig, og det er en hån mot alle jøder som verden over sympatiserer med Palestina. Dette er i tråd med staten Israels propaganda og strategi. Israel og sionistene er nå desperate i møte med den enorme støtten som det palestinske folket får fra verdens folk. Det store flertallet i Norge fordømmer med avsky staten Israels overgrep mot palestinerne. Dette fyller sionistene med frustrasjon og hat, noe som stadig kommer til uttrykk fra ulike myndighetspersoner i Israel, og også fra sionister i Norge.

Sionismen er en ideologi for å etablere – og i dag støtte og forsvare – en eksklusiv jødisk stat på stjålet land i Palestina. Det er en politisk bevegelse for å fordrive palestinere fra sine hjem. Staten Israel har, gjennom massakrer, tortur og krig, drevet millioner av mennesker på flukt, og etablert en apartheid-stat på palestinsk jord. Etter 7. oktober i 2023 har Israel ødelagt over 60 prosent av bebyggelsen i Gaza, inkludert boligblokker, sykehus og moskeer. Over 2 millioner mennesker lever i den ytterste nød under Israels terrorbombing, fanget i et Gaza som er omdannet til en konsentrasjonsleir av okkupasjonsmakten. Dette er hva sionistene støtter, og de forsøker å legitimere det gjennom påstander om overgrep mot israelske kvinner.

Sionistenes provokasjon på 8. mars i Oslo var avskyelig, og det var en stor seier at den ble overdøvet av slagord for Palestina og at hundrevis av deltakere på 8. mars satte en stopper for provokatørene, og hindret dem i å gå i 8. mars-toget. Vi hilser alle som deltok i dette, alle organisasjoner og enkeltpersoner, og feirer resultatet.

Vi vil også oppfordre alle antiimperialister og Palestina-venner til å stå sammen for det palestinske folket og støtte den heltemodige palestinske motstandskampen. Vi oppfordrer til samarbeid, og vi ønsker nye aktivister velkommen til å ta kontakt med oss for å arbeide sammen med Kampkomiteen for våre politiske mål.

Kampkomiteen
12. mars 2024

Doner til Kampkomiteen