Bergen: 8. mars mot imperialisme

Skrevet av aktivister i Bergen

Kampkomiteen deltok blant Palestina-parolene i 8. mars-initativets markering og tog i Bergen. Palestina-seksjonen i 8.-mars-toget tiltrekker alltid mange i Bergen, men i år var den særlig stor og livlig med hundrevis av mennesker. Mange slagord for Palestina ble ropt gjennom hele toget.

Etter markeringen samlet flere antiimperialistiske organisasjoner seg for en markering, under parolene «Bekjemp vold mot kvinner!» og «Støtt palestinske kvinners motstandskamp!». Det ble holdt appeller fra flere organisasjoner blant annet Kampkomiteen, Revolusjonært Kommunistisk Forbund, Bergen4Palestine og Touki. I tillegg ble det holdt appeller fra kvinner fra Palestina, Syria og Sudan, mot krig og for politiske fanger. Slagord mot imperialisme og patriarkat ble ropt av deltagerne. Det ble også oppfordret til å delta videre på demonstrasjonene som skjer neste uke: oppmøte på Torgallmenningen klokken 16.30 på mandag, onsdag og fredag.

Deltagere melder at stemningen under toget og markeringen etterpå var kjempende. Den palestinske solidariteten skapte stor entusiasme blant deltagere og forbipasserende. Den internasjonale solidariteten skapte et sterkt felleskap blant de forskjellige miljøene som var tilstede.

Doner til Kampkomiteen