Bergen: Demonstrasjoner for Palestina og Jemen

Skrevet av aktivister i Bergen.

I januar har demonstrasjonene for Palestina fortsatt. Samtidig har også kampen mot norsk imperialisme og imperialistisk aggresjon mot Jemen blitt markert tydelig mot. Faste demonstrasjoner har pågått 3 ganger i uken, samt andre demonstrasjoner. Kampkomiteen har vært synlig tilstede på disse demonstrasjonene.

De faste demonstrasjonene blir nå avholdt hver mandag, onsdag og fredag på Torgallmenningen og Kampkomiteen har deltatt med banneret “Støtt den palestinske motstandskampen!”. Organisert av Bergen4Palestine. Her har 40-70 folk samlet seg hver gang. Noen av dagene har det også blitt gjennomført tog gjennom ulike deler av sentrum. Slagord blir ropt for Palestina, motstandskampen og mot imperialismen.

Bergen4Palestine organiserte sammen med Palestinakomiteen en markering søndag 07. januar i forbinnelse med en internasjonal kampanje. Her deltok også kampkomiteen. Det ble avholdt appeller fra Bergen4Palestine, Palestinakomiteen og en palestiner. 1200 mennesker gikk deretter i tog rundt Lille Lungegårdsvann.

De siste ukene har også den norske imperialismens handel og militære inngripen i Rødehavet utenfor Jemen, sammen med USA blitt fordømt. Slagordet “Yemen, Yemen, make us proud! Turn another ship around!” har blitt ropt oftere og oftere på alle demonstrasjoner.

Natt til fredag 12.01 bombet USA og Storbritannia Jemen. Dette ble samme dag fordømt i flere appeller som et angrep på både det palestinske og jemenske folk. Rederiene i Bergen som har tjent på handelen med Israel i Rødehavet og hisset opp til krigshandlingene, ble igjen fordømt. 

Lørdag 13.01 ble det gjennomført en spontan markering mot bombingen av Jemen og Palestina på Torgallmenningen i Bergen. Bannerene “Støtt den palestinske motstandskampen!” og “Imperialistene ut av Rødehavet!”. Bombingen av Jemen ble kraftig fordømt av demonstrasjonen Det var appeller fra Kampkomiteen, Bergen4Palestine, Tamilenes Forening i Bergen og Hordaland og en enkeltperson. Slagord ble ropt mot både bombingen av Gaza og Jemen. Mot USA og Israel, og mot norsk imperialisme.


Vi oppfordrer alle til å stille opp på følgende markeringer neste uke:

Faste demonstrasjoner fra Bergen4Palestine:

Mandag 15.01
Onsdag 17.01
og
Fredag 19.01
Klokken 16:30
Torgallmenningen

Demonstrasjon organisert av Palestinakomiteen:
Lørdag 20.01
Klokken 15:00
Den Blå Steinen

Doner til Kampkomiteen