Oslo: Demonstrasjon for Palestina

Skrevet av aktivister i Oslo.

Fredag 28. oktober ble det holdt en demonstrasjon arrangert av Facebookgruppen «Boikott Israel, Fri Palestina». Kampkomiteen deltok med parolen «Støtt den palestinske motstandskampen! Fritt Palestina».

Demonstrasjonen begynte på Eidsvolls plass utenfor Stortinget og det ble ropt slagord som «Fritt Palestina!», «Netanyahu – terrorist!», «Joe Biden – terrorist!», mens gripende appeller tordnet utover Eidsvolls plass sluttet stadig flere seg til demonstrasjonen.

Politiet var tungt tilstede med politibiler for opptøyer, drone og mange politibetjenter utrustet for opptøyer og sannsynligvis flere sivilpoliti, som ved andre demonstrasjoner i hovedstaden den siste tiden. Oslo politidistrikt har i tillegg bedt om forflytning av personell fra Møre og Romsdal til Oslo i lys av den nye situasjonen som konflikten i Midtøsten har brakt med seg. Ifølge politiet selv frykter de at den anspente situasjonen som resultat av konflikten kan få konkrete følger for politiets oppgaver.

Etter markeringen utenfor Stortinget gikk det et demonstrasjonstog mot statsministerboligen. På dette tidspunktet talte demonstrasjonen sannsynligvis opp mot 600 deltakere. Energisk ble det ropt slagord gjennom hele toget og hele demonstrasjonen. Utenfor statsministerboligen ble det holdt en markering med slagord og rop.

Etter markeringen foran statsministerboligen bar det videre i demonstrasjonstog ned til Jernbanetorget, der demonstrasjonen ble fullført med slagord og oppfordringer til å delta videre i aktiviteter.

Bilder fra Facebookgruppen «Boikott Israel, Fri Palestina»:   

Doner til Kampkomiteen