Trondheim: Solidaritetsmarkering for Palestina

Skrevet av aktivister i Trondheim.

Torsdag 26. oktober deltok Kampkomiteen i ei solidaritetsmarkering for Palestina på torget i Trondheim.

Initiativtakerne til markeringa var Palestinakomiteen og Studenter for Palestina i Trondheim, og flere grupper og partier hadde sluttet seg til. Det ble holdt appeller fra Studenter for Palestina, LO i Trondheim og Rødt, samt flere kulturelle innslag som diktlesing og musikk. Markeringa ble avsluttet med slagord som fortsatte lenge etter programmet var over. Blant slagordene som ble ropt var «Fritt Palestina!», «Ingen fred uten frihet!» og «From the river to the sea, Palestine will be free!» Også et barn ledet roping av slagord i megafonen, med slagord som «La Gaza leve! La barn leve!»

Kampkomiteen deltok også denne gangen med palestinske flagg og et banner med bilde av et israelsk og amerikansk flagg, der stjerna i det israelske flagget er byttet ut med dødninghode, og stjernene i det amerikanske med dollartegn, og påskriften “TERRORISTER.”

Doner til Kampkomiteen