Bergen: Markering av 50 år siden kuppet i Chile

Skrevet av aktivister i Bergen. 

Tirsdag 12. september ble det arrangert en markering på Vågsallmenningen i Bergen for å markere at det 11. september var 50 år siden Augusto Pinochets statskupp i Chile.

Aktivister fra Kampkomiteen deltok på markeringen. Det ble holdt appeller fra Bergen for Chile, Latin-Amerikagruppene i Bergen, LO og Norsk Folkehjelp. Markeringen ble avsluttet med en kraftfull allsang av “El Pueblo Unido”

Lørdag 16. september ble det avholdt en konsert arrangert av de samme organisasjonene der det ble framført musikk fra Chile og holdt appeller. 

Flere av appellantene, musikerne og deltakerne opplevde selv kuppet og diktaturet, og flere sterke historier ble fortalt. Lokalet var dekorert med banner med ulike slagord og under den ene appellen ble banner med bilder av flere av ofrene for diktaturet løftet foran scenen. Tross alvoret var det også god stemning med allsang og dans utover kvelden.

Doner til Kampkomiteen