Kristiansand: Frihet for Luzivaldo!

Skrevet av aktivister i Kristiansand.

Aktivister fra Kampkomiteen har satt opp plakater til støtte for fattigbonden Luzivaldo de Souza Araújo og broren hans, Robélio, som har vært urettmessig fengsla siden 2019. I fengselet har Luzivaldo vært utsatt for dårlig behandling og blitt nekta medisinsk hjelp. 

Saken mot brødrene er kun basert på rykter og «vitnene» har bare fortalt om ting de skal ha hørt. Anklagene er del av godseiernes forsøk på å stoppe fattigbøndene kampen for jorda de arbeider på, fordi Luzivaldo er en bondeleder som i nesten 10 år har kjempa mot godseiernes ran av jorda i São José da Boa Vista, der han var koordinator for den legitime kampen for retten til jord, noe som gjør det klart at fengslinga er politisk motivert.

Red Herald har oversatt en uttalelse om saken, skrevet av Brasiliansk forening for folkets advokater – Gabriel Pimenta (ABRAPO) og Brasiliansk senter for solidaritet med folket (CEBRASPO) som kan leses her:

FRIHET FOR LUZIVALDO!

Å KJEMPE ER INGEN FORBRYTELSE!

LUZIVALDO ER EN POLITISK FANGE!

Doner til Kampkomiteen