Oslo: Minnesmarkering for Osvald-gruppa og Asbjørn Sunde

Skrevet av aktivister i Oslo.

10. mai holdt aktivister fra Kampkomiteen en minnesmarkering for Osvald-gruppa og dens leder Asbjørn Sunde. Et portrett av Sunde og røde nelliker ble lagt ned på en rødkledd boks flankert av fakler. 

Mange la merke til minnesmerket og i samtaler ble det fortalt om motstandens historie, og markeringa ble satt pris på av flere forbipasserende. Det ble holdt ett minutts stillhet for martyrene og det ble holdt en tale som satte markeringa i sammenheng med frigjøringsdagen. 

I talen ble det fortalt om hvordan myndighetene prøver å misbruke dagen til å feire den norske statens egne okkupasjonstyrker i land som Afghanistan og at det er viktig å holde motstandstradisjonen i live, i opposisjon til statens kyniske misbruk av dagen.

Doner til Kampkomiteen