Aksjoner mot Russlands angrepskrig mot Ukraina

Av redaksjonen.

24. februar var det et år siden den russiske imperialismen startet sin angrepskrig mot Ukraina, og aktivister fra Kampkomiteen utførte ulike aktiviteter i Bergen, Oslo og Kristiansand. 

Den annonserte demonstrasjonen i Trondheim er utsatt, og et nytt tidspunkt vil bli offentliggjort senere.

Bergen: Plakater og markering

22. februar ble det hengt opp plakater langs bybanen for markeringen mot Russlands angrepskrig.

24. februar, årsdagen for Russlands fullskala invasjon av Ukraina, ble det gjennomført en markering mot Russlands angrepskrig mot Ukraina i Bergen. Foran hovedbiblioteket samlet aktivister seg med bannere og flagg. Det ble holdt appeller fra fra Kampkomiteen og Revolusjonære Kommunister. Appellene fordømte den russiske aggressoren og uttrykte støtte til de kjempende ukrainske massene. Løpesedler ble delt ut til interesserte og forbipasserende der mange viste tommel opp til aksjonistene.

Oslo: Banner på Grorud

I forbindelse med at det er et år siden Russlands fullskala imperialistiske invasjon av Ukraina har aktivister hengt opp banner på Grorud i Oslo, mot krigen og til støtte for det ukrainske folket. 

Oslo: Plakater på universitetet

Aktivister fra Kampkomiteen gjennomførte en plakataksjon i anledning av at det er 1 år siden den russiske imperialismen startet sin angrepskrig mot Ukraina. Aksjonen var både rettet mot krigen i Ukraina og agitasjon for 8. mars. 

Store deler av universitetsområdet på Blindern ble preget av plakatene, og de vekket umiddelbart interesse fra forbipasserende.

Kristiansand: Plakater mot krig og dyrtid

Aktivister har satt opp plakater i Kristiansand sentrum, med slagordet «Ned med krigen og økte priser!», og flere slagord som krever forbedringer av massenes levekår.   

Doner til Kampkomiteen