24. februar: Vis motstand mot den imperialistiske krigen!

Av redaksjonen. 

Den 24. februar 2023 er det 1 år siden russisk imperialisme innledet sin fullskala militære invasjon og angrepskrig mot den ukrainske nasjonen. Bli med og vis din motstand!

Russisk imperialisme trapper nå på nytt opp krigen i en ny offensiv. Samtidig forbereder de seg også på en langvarig krig. Putin-regimet bygger ut våpenindustrien, forbereder ny mobilisering, trener opp mer enn 100.000 nye rekrutter og forsterker grepet om mediene og krigspropagandaen innad i Russland.

Den ukrainske nasjonen kjemper heltemodig mot angriperen. Mer enn 300.000 mennesker skal være drept på begge sider, og mer enn 15 millioner ukrainere er drevet på flukt i eget land eller til utlandet. De menneskelige lidelsene er ufattelige. Russisk imperialisme utvikler et folkemord, med terrorangrep på sivile, tvangsforflytning av hundretusener og russisk assimilering av ukrainske barn. Likevel kjemper massene heroisk, de bygger forsterkninger, lager improviserte bomber og molotovcocktails, de reiser til fronten eller støtter de som kjemper der. De viser slik folket har vist igjen og igjen: Undertrykte folk er villig til å dø for sin frihet og undertrykking avler motstand!

Den 24. februar, og dagene forut for denne datoen, vil Kampkomiteen utvikle aksjoner og aktiviteter mot den imperialistiske krigen. Vi fordømmer russisk imperialisme og støtter ukrainsk motstand, uten forbehold. Samtidig fordømmer vi USAs intriger, vi fordømmer NATO og Norge for økt militarisering av Europa, og vi gir ingen støtte til USAs lakeier i Zelenskiy-regimet.

Vi oppfordrer våre lesere til å delta på og mobilisere til markeringer 24. februar:

Bergen:
Tid/sted: 24. februar, kl. 17:00 bak hovedbiblioteket.
Tilsluttede organisasjoner: Revolusjonære Kommunister og Kampkomiteen.

Trondheim:
Tid/sted: 24. februar, kl. 17:00 på torget.
Tilsluttede organisasjoner: Revolusjonære Kommunister, NKP i Trondheim og Kampkomiteen.

Demonstrasjonene holdes på følgende politiske grunnlag:
Full fordømmelse av Russlands imperialistiske angrepskrig mot Ukraina
Full støtte til det ukrainske folkets motstandskamp
Nei til NATO-ekspansjon
Nei til norsk våpeneksport

Demonstrasjonen i Trondheim reiser følgende parole, i tillegg til det politiske grunnlaget ovenfor: «Stopp kuttene – la kapitalistene betale sin egen krise!»

Vi oppfordrer andre organisasjoner, miljøer og enkeltpersoner til å slutte seg til markeringene, og til å ta initiativ til markeringer i andre byer også. Ta kontakt med oss for bistand, eller slik at vi kan spre informasjonen.

Les mer om den imperialistiske krigen mot Ukraina:

Doner til Kampkomiteen