Bring Dr. Sernas tilbake i live!

Av redaksjonen.

Aktivister fra Kampkomiteen satte 30. august, på dagen for ofre for tvungen forsvinning, opp plakater for Dr. Ernesto Sernas García, som en del av den internasjonale kampanjen #DrSernasPresentaciónConVida. Det er satt opp plakater i Kristiansand, Oslo og Trondheim.

Dr. Sernas var professor ved Benito Juárez’ Autonome Universitet i Oaxaca (UABJO) i Mexico. Han var forsker, foreleser, forfatter, aktivist og forsvarer av folkets rettigheter. Han forsvarte politiske fanger og kjempende urfolk, og han var juridisk rådgiver for den revolusjonære organisasjonen Corriente del Pueblo Sol Rojo. 

10. mai 2018 forsvant han etter et vellykka juridisk forsvar av 23 fengslede CP-Sol Rojo-medlemmer sikta for terrorisme, der han fikk alle løslatt og frikjent. I Latin-Amerika, og spesielt i Mexico, er tvangsforsvinning av progressive vanlig praksis, og den meksikanske staten gjør ikke noe offisielt for å finne ut hva som har skjedd med Dr. Sernas. De har ingen plan for leting eller skikkelig etterforskning, og de nekter å ta arbeidet hans som menneskerettighetsforsvarer i betraktning. 

Hans kamerater og familie har aldri slutta å kreve at han blir presentert i live. Med dette kravet, under vignetten #DrSernasPresentaciónConVida, har CP-Sol Rojo gjennomført utallige aktiviteter for å reise kravet. Dette har fått støtte fra kjendiser, skoler, kulturinstitusjoner, menneskerettighetsorganisasjoner, samt demokratiske og revolusjonære organisasjoner og av kommunistiske partier verden rundt. 

30. august oppfordret CP-Sol Rojo og Dr. Sernas familie til aksjoner for å vise at vi verken tilgir eller glemmer denne forbrytelsen, som er en del av krigen mot folket i Mexico, og som har etterlatt mer enn 100 000 savnede mennesker i landet. 

Oslo:

Kristiansand:

Trondheim:

Doner til Kampkomiteen