9. juli: Aksjonsdag for folkets kamp i India

Av redaksjonen 

I anledning den internasjonale aksjonsdagen 9. juli, har aktivister fra Kampkomiteen deltatt i aktiviteter i Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand, til støtte for folkets kamp i India og mot den indiske statens krig mot sitt eget folk.

Oslo

Lørdag 9. juli gjennomførte antiimperialister en markering utenfor den indiske ambassaden i Oslo. Markeringen var et initiativ i anledning den internasjonale aksjonsdagen til støtte for folkekrigen i India.

Det ble fremført flere appeller og det ble ropt kraftfulle slagord som «Styrk den internasjonale solidaritet!», «Leve kampen for nydemokrati – vi vil se Saibaba fri!!», «Kamp mot krise og represjon – frigjøring krever revolusjon!».

Bergen

Det har blitt gjennomført en markering på torgallmenningen i Bergen. Aktivister holdt håndplakater med teksten «Støtt det indiske folkets kamp!» og «Ned med krigen mot folket!». Det ble holdt appeller og delt ut løpesedler til støtte for den indiske revolusjonen, for det indiske folkets kamp og mot krigen mot folket. 

Trondheim

Aktivister fra Kampkomiteen markerte den internasjonale aksjonsdagen med ei løpeseddelutdeling. Løpesedlene ble delt ut på ettermiddagen i toppen av Nordre gate i Trondheim sentrum. Slagordet for løpesedlene var “Leve det indiske folkets kamp! Ned med krigen mot folket!”

Kristiansand

Aktivister fra Kampkomiteens har hengt opp plakater med teksten:

LONG LIVE THE PEOPLE’S STRUGGLE OF INDIA!

DOWN WITH WAR AGAINST THE PEOPLE!

LEVE DET INDISKE FOLKETS KAMP!

NED MED KRIGEN MOT FOLKET!

Doner til Kampkomiteen