9. juli: Markering i Bergen

Av redaksjonen

I anledning den internasjonale aksjonsdagen 9. juli, arrangeres en markering ved Sjøfartsmonumentet i Bergen kl. 13.00. Vi oppfordrer alle til å delta på denne, og å mobilisere bredt til støtte for folkets kamp i India.

Paroler er blant annet: Leve det indiske folkets kamp! Ned med krigen mot folket!

Arrangørkomiteen ønsker samarbeid med andre organisasjoner, miljøer og enkeltpersoner.

Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi formidle kontakt videre.

Leve det indiske folkets kamp! Ned med krigen mot folket!

Verden står i brann. Imperialistene angriper folket på alle kontinenter. Krise, krig, undertrykking og utbytting preger hele vår verden. Kaos, elendighet og sult preger land hvor imperialistene har sluppet løs sine blodige folkemord, som i Jemen og Palestina, som i Tyrkia, Peru og Filippinene, som i Brasil og Mexico.

Indias Kommunistiske Parti (Maoistene) leder folkehæren People’s Guerrilla Liberation Army (PGLA), og har opprettet folkekomiteer som har delt ut jord til de som arbeider på den. Der er alle reaksjonære lover avskaffet, kvinneundertrykking bekjempes hardt og massenes herskere er massene selv. Et nytt samfunn blir født midt i det gamle. Disse revolusjonære folkekomiteene har nå millioner av mennesker som bor i dem, og forent i et system er de blitt blomstrende støttebaser for den indiske revolusjonen. Denne revolusjonen er et mektig fyrtårn av håp og inspirasjon for alle som ønsker å se en slutt på det imperialistiske marerittet, og som streber etter å bygge et samfunn fritt for undertrykking og utbytting.

Den gamle indiske staten har gjort alt den kan for å drukne massenes kamp i blod. Det beryktede reaksjonære og folkemorderiske regimet ledet av Modi, beryktet i verden for hendelser som dets ondskapsfulle forbrytelser mot muslimene i India og deres utbredte kvinnehat, stiller seg i spissen for krigen mot folket. 

«Operation Green Hunt», «SAMADHAN» og «Prahar» er navn på reaksjonære kampanjer som de gjennomfører i henhold til det imperialistiske konseptet «Low Intensity Conflict» som ikke bare inkluderer militære tiltak (folkemord og direkte undertrykking), men også «sosiale komponenter» og psykologisk krigføring. Modi-regimet bruker alle disse «taktikkene» samtidig som det fremmer den mest sjåvinistiske hindunasjonalismen. De bruker til og med den indiske hæren og flyvåpenet mot folket. 

De forsøker å drukne revolusjonen i blod, men der de sår død og lidelse, vil de høste en bitter avling. Blodet drukner ikke revolusjonen, det vanner den. Den voldsomme undertrykkingen skaper flere nye revolusjonære enn den tar livet av.

Det heltemodige indiske folket må støttes. Vi må spre informasjon om deres kamp og fordømme den råtne gamle indiske staten og Modi-regimet. Den indiske revolusjonen er et kamprom mot imperialismen og dette ropet må runge verden rundt. Den gamle statens folkemorderiske karakter og regimet som leder den må avsløres og fordømmes. Undertrykkingen og forfølgelsen av folkebevegelsen, nasjonale minoriteter, «kasteløse» og alle andre deler av de undertrykte massene må bekjempes med praktisk solidaritet. Undertrykkingen av grunnleggende demokratiske rettigheter, som ytringsfriheten, må motarbeides. Solidariteten med de tusener på tusener politiske fanger må styrkes, og sakene til slike fremtredende progressive intellektuelle som poeten Varavara Rao og professor G.N. Saibaba må ikke forbigås i stillhet av noen som ønsker å forsvare folkets rettigheter. 

Ekte internasjonalisme betyr moralsk, politisk og materiell, praktisk støtte til den revolusjonære kampen. La oss oss støtte det indiske folkets kamp og bekjempe den gamle indiske statens krig mot folket, med høylytte og kraftfulle aksjoner, som bringer håp og glede til folket og frykt og fortvilelse til imperialistene!

Leve det indiske folkets kamp!

Ned med krigen mot folket!

Forsvar livene til Varavara Rao og G. N. Saibaba!

Ned med imperialismen!

Arbeidere og undertrykte i alle land, foren dere!


Den blir også en markering samme dag kl. 16 i Oslo: 9. juli: Markering foran den indiske ambassaden

Doner til Kampkomiteen