Skrevet av aktivister i Kristiansand.
Kampkomiteen har satt opp plakater for de 43 meksikanske studentene fra lærerskolen Ayotzinapa som forsvant 26. september 2014. På plakatene er det bilder av de 43 og det står «Ayotzinapa 43» og «Fordi de tok dem i live, vil vi ha dem tilbake i live!»
Studentene ble angrepet av politiet da de beslagla busser for å reise til hovedstaden for å delta på en demonstrasjon til minne om en studentmassakre på Tlatelolco-plassen i 1968. Over 20 ble skadd og 6 ble drept på stedet. En 21 år gammel småbarnsfar og student ble funnet dagen etter. Ansiktet hans var flådd, ørene kuttet av, øynene stukket ut og han hadde flere merker etter tortur på kroppen. 43 studenter ble bortført av politiet. De antas å enten ha blitt drept av politiet eller overlevert til ei kriminell gruppe som har drept dem, eller at de fortsatt er i live og holdes fengsla.
Tvangsforsvinning er en metode staten bruker mot aktivister og revolusjonære. De får personer til å forsvinne ved drap eller kidnapping, men nekter å ha kjennskap til det. Dette gjøres for å stoppe motstandere og samfunnsledere, for å spre frykt i befolkninga og skremme dem fra politisk arbeid. Tvangsforsvinning er mye brukt i Latin-Amerika, og i Mexico er over 116.000 forsvunnet. Mange av de forsvunne kan antas å være døde, men de kan også holdes i hemmelig fangenskap. Usikkerheten rundt hva som har skjedd med dem er en stor belastning for de pårørende, og den gjør det vanskelig å få de skyldige dømt. Familiene og den revolusjonære bevegelsen i landene gir ikke opp og krever at de forsvunne presenteres i live, og at de skyldige skal bli holdt ansvarlig.