Trondheim: Markering for Palestina

Skrevet av aktivister i Trondheim.

Lørdag 16. mars deltok aktivister fra Kampkomiteen i Trondheim på en støttemarkering for Palestina. Den var en del av en nasjonal markering for å kreve stans i folkemordet i Gaza. Studenter for Palestina stod for markeringen.

Leder for Palestinakomiteen i Trøndelag innledet torgmøtet, deretter ble det holdt appeller fra LOs støttegruppe for Palestina og Studenter for Palestina. Mellom appellene spilte en amerikansk visesanger egenkomponerte sanger for anledningen, deriblant en med tittelen «Genocide Joe». Mellom hver av sangene ble det entusiastisk ropt slagord fra de mange frammøtte.

Torgmøtet ble avsluttet med en marsj gjennom Trondheims gater. Arrangørene ba aktivistene fra Kampkomiteen om å gå først i demonstrasjonstoget fordi de likte banneret, som hadde slagordet «Støtt den palestinske motstandskampen! Fritt Palestina!» Slagord som «Leve Palestina» og «Jonas hør, barn i Gaza dør» ble ropt underveis.

Når toget var på vei inn på torget igjen, var det en sionistisk provokatør som ropte «you support Hamas» mot deltagerne. Han ble sendt bort av demovaktene.

Markeringen avsluttet ved foten av Olav Tryggvason-søylen der forsamlingen fortsatte å rope slagord og vifte med palestinske flagg.

Bilder fra markeringa og demonstrasjonstoget:

Doner til Kampkomiteen