Bergen: Flere kraftfulle demonstrasjoner for Palestina

Skrevet av Aktivister i Bergen

De daglige demonstrasjonene for Palestina arrangert av Bergen4Palestine har fortsatt hver dag fram til 08. desember. Fra og med 11. desember har de fortsatt å bli gjennomført flere ganger i uken. Informasjon om kommende demonstrasjoner blir lagt ut på “Bergen4Palestine” på Facebook.

Fredag 8. desember gikk det et demonstrasjonstog opp fra Blå Steinen til universitetsområdet. Toget gikk opp til rektors kontor der det ble holdt en appell om at universitetet har nektet å vise solidaritet. At flere solidaritetsaksjoner utført av studenter har blitt sensurert. Og for akademisk boikott. Etter dette fortsatte demonstrasjonen ned til plassen foran det samfunnsvitenskapelige fakultet.Det har også blitt arrangert demonstrasjoner av Palestinakomiteen lørdag 2. og 9. desember. Her også har det vært slagordroping, appeller og sang.

Torsdag 14. desember ble det gjennomført en demonstrasjon for politiske fanger, særlig Palestinske politiske fanger. Denne ble holdt på Torgallmenningen og gikk i tog til Tårnplass og så ned til den Blå Steinen. Parolen var “Fri alle politiske fanger” og plakater av flere politiske fanger ble båret. Blant annet G- N. Saibaba, Ahmad Sa’adat og Georges Abdallah.

Lørdag 16. desember ble det avholdt en stor demonstrasjon på Torgallmenningen, arrangert av Palestinakomiteen som en del av en landsdekkende aksjonsdag. Her samlet rundt 2000 seg for å høre på appeller og det ble ropt kraftige slagord og sunget sanger. Publikum i demonstrasjonen uttrykte på flere tidspunkt høyt og tydelig støtte til Palestinernes motstandskamp, blant annet som et svar på en appellant som forsøkte å fordømme den.

Doner til Kampkomiteen