Kristiansand: Solidaritet med fattigbønder og urfolk i Mexico

Skrevet av aktivister i Kristiansand. 

Den inter-oseaniske korridoren (Corredor Interoceánico del Istmo de Tehuantepec, CIIT) har enorme negative konsekvenser for befolkninga, særlig for urfolk og fattigbønder i som får landområdene sine ødelagt, for at storkapitalen skal kunne frakte varene sine lettere mellom Stillehavet og Atlanterhavet.

CIIT er et stort imperialistisk prosjekt der det legges hundrevis av kilometer med jernbanespor, og det bygges gigantiske vind- og industriparker som drives av utenlandske selskaper, med formål utbytting av den meksikanske befolkninga. og den meksikanske staten kriminaliserer samtidig folkets kamp for jorda og forsøker å omringe, isolere og ødelegge den folkelige bevegelsen, spesielt den antikapitalistiske venstresida.

Prosjektet og statens krig mot folket møter stor motstand, og i forbindelse med at den meksikanske presidenten Andrés Manuel López Obrador (AMLO) tok imot USAs spesialutsending for klimaspørsmål, USAs ambassadør til Mexico og andre kongressmedlemmer og forretningsmenn på besøk for å overvåke fremskrittet av CIIT 21. mars, har det vært mange protester og solidaritetsaksjoner i Mexico og internasjonalt.

Aktivister i Kristiansand har satt opp slagordet “Den inter-oseaniske korridoren plyndrer og dreper fattigbønder og urfolk i Mexico!”

Det er også satt opp plakater med teksten “Stopp terroren mot folket i Mexico! Stopp terroren mot fattigbøndene i Brasil! Leve Corriente del Pueblo Sol Rojo! Leve Liga dos Camponeses Pobres – LCP!”

Doner til Kampkomiteen