Bergen: Aktiviteter mot velferdskutt og økte levekostnader

Skrevet av aktivister i Bergen.

Aktivister fra Kampkomiteen har hengt opp banner på Lotheveien i området Gyldenpris/Solheim Nord i Bergen. Kommunalboligene på Lotheveien har stått tomme i flere år fordi Bergen kommune ikke har vedlikeholdt boligene. Planen var at Bergen kommune skulle renovere de, men i budsjettforslaget fra byrådet har de kuttet disse planene og skal istedenfor selge boligene. Området disse ligger i har høyest barnefattigdom og lavest inntekt i Bergen. Boligprisene har som andre kostnader økt kraftig, særlig i større byer som Bergen. Kuttene i kommunalboligene kommer til å føre til enda mer økende priser.

Aktivistene har også hengt opp flere plakater i området for billige boliger og mot kuttene til kommunen. I tillegg har plakater mot krigen og økte priser blitt hengt opp i flere områder i Bergen.

Doner til Kampkomiteen